POGGIO AL CHIUSO


Lille familiegård i Chianti Colli Fiorentini i Toscana

Corti-familien har været involveret i produktion og handel med vin i fire generationer. I 1898 begyndte Narciso at købe de vine, der blev produceret af landmændene i Tavarnelle-egnen, og at sælge dem i Firenze.

I disse år blev vinfadene lastet på hestevogne og det tog en hel dag at rejse de 30 km, der adskiller Tavarnelle fra Firenze.

Omkring 1935 besluttede sønnerne til Narciso - Renzo og Gino - at følge deres far i hans fodspor. Narciso døde i 1948, kort efter Anden Verdenskrig. Året efter, i 1949, fik Renzo og Gino officielt deres første licens til salg af vin og olie. Et par år senere, i 1956, følte Renzo og Gino behovet for at begynde at producere deres egen vin og besluttede at købe jorden ved Poggio al Chiuso. Cirka 10 hektar vinmarker blev plantet med Sangiovese-druer, og tre år senere fik de deres første høst.

I 1960 sluttede Renzos søn, Mario, sig til virksomheden, og forsatte sin fars arbejde i både den kommercielle del og i produktionsaktiviteterne. Mario arbejdede hårdt og viste stor fremsynethed i beslutninger og fortsatte derfor ad den vej hans far havde banet.


I 1971 blev Chianti Consortium "Putto" grundlagt. Poggio al Chiuso blev straks en del af det og den første årgang med betegnelse af DOC (kontrolleret oprindelse) blev produceret.


I slutningen af ​​90'erne begyndte Marios sønner, Marco og Matteo, at arbejde i virksomheden og fortsatte familietraditionen og viste straks deres ønske om at lære af de "gamle" og var nysgerrige efter at eksperimentere med nye ideer.

I 2002 blev den første vinmark, der var udelukkende sammensat af Merlot-druer plantet, som nogle år senere gav liv til Jubilæumsvinen Voltaccia 49.

De bedste Sangiovese fra Poggio Al Chiuso bliver brugt til Le Cappelle IGT, og kun når årgangen er helt perfekt. Disse to vine er sammen med den traditionelle Chianti D.O.C.G. er den dag i dag blevet de fremtrædende produkter fra Poggio al Chiuso.


I begyndelsen af ​​2020 slutter Andrea sig også til virksomheden, den yngste af brødrene, som efter andet erhverserfaring, beslutter sig for at dedikere hjerte og sjæl til familievirksomheden for at lære og udvide åbningen mod udenlandske markeder.

Efter fire generationer er gården Poggio al Chiuso klar til at åbne op for nye vinfremstillings- og vindyrkningsteknikker for bedre at kunne klare de udfordringer, som klimaændringer, nye markeder og teknologiske innovationer vil præsentere på vejen.

Bevidst om det arbejde og lidenskab, som Narciso, Renzo, Gino og Mario har investeret i deres land og deres vine, ser de fremtiden som en åben bog med stadig mange sider at skrive, fast besluttet på at udføre et job og hvis produkter de er dybt stolte af.


VORES MØDE MED POGGIO AL CHIUSO


I sommeren sommeren 2020 besøgte Phillip og Christina Poggio al Chiuso. Vi kom tilfældig forbi deres hus og tænkte at vi ville droppe ind til en vinsmagning. Det viste sig at være en vinsmagning med stor betydning.


Vi havde en lang snak med Andrea som er en af de tre brødre der driver Poggio al Chiuso. Her fortalte han om familien, gården og deres vine. Efterfølgende smagte vi på deres vine og syntes at det var fantastiske vine og en fantastisk historie om den lille familiegård. Første tanke var at skabe en kontakt mellem Andrea og en vinmand som Phillip kendte. Men efter hjemkomsten begyndte tankerne at søge andre vegne og efter at havde snakket med Henning, Phillips far, blev de begge enige om hvorfor de ikke selv importerede vinen. Det ledte til ideen om at starte et firma og importere kvalitetsvin fra gårde med sjæl og historie.


Sommeren 2021 var Turtle Wine Copenhagen igen på besøg hos Poggio al Chiuso i Toscana.

Phillip boede på deres Agriturismo i 3 måneder i forbindelse med sit studie. Henning kom på besøg i 2 uger og Phillips kæreste Christina kom på besøg i 3 uger. Fordelt på disse måneder var vi med til at hjælpe med at høste druerne til deres kommende spumante og presse dem på en gammel pressetønde.

Druerne til deres rødvine og hvidvin var vi med til at presse og vi var med til at flaske hvidvin og rødvin fra året før. Vi fik en masse fantastiske oplevelser og lærte utroligt meget om processerne før, under og efter høstningen. Det var en sommer som udviklede vores forståelse for vin men også vores relation til familien. Vi fik et tæt og unikt bånd til dem og har fået et helt andet forhold til deres vine når vi fortæller om dem herhjemme. 


Til højre finder du et lille uddrag af billeder fra Turtle Wines besøg i sommeren 2021.

IMG_7616
IMG_7755
IMG_7642
IMG_7632
IMG_7646
IMG_8427
IMG_8438
IMG_7643
IMG_7942
IMG_7969
2a3c2eb9-cdee-4691-9e0d-df44efaf7e13
IMG_8483
IMG_7862
IMG_7507