Privat billede fra restaurant på Ponza

En fortælling om Turtle Wine Copenhagen

"Turtle Wine Copenhagen startede som et lille vinprojekt, en sidegeschæft, for far og søn, Henning og Phillip Holm. Det har dog gradvist vokset sig til at fylde mere og mere i deres liv. Det har det gjort helt naturligt, fordi de simpelthen ikke har kunne lade være. Jeg tror faktisk også det var sådan det startede. Fordi de ikke kunne lade være. Det har ihvertfald aldrig været meningen at de skulle tjene penge på det.


Filosofien i Turtle Wine har fra begyndelsen været den samme som vores far lærte os fra barnsben.

'Det skal være sjovt.'

Det skal være sjovt og vi skal have det godt. Så kan alt det andet komme bagefter. Når vi, som vi gør i familien Holm, ikke tror at vi er sat på jorden med noget forudbestemt mål, så må vi skabe vores eget. Og det er for os at gøre alle de ting der gør os glade, helt ned i maven. Og det er lige præcis derfor Turtle Wine blev startet. 


Det blev startet, fordi de elsker det. De elsker at læse om vin, de elsker at drikke vin og de elsker at snakke om vin. Det sidste kan jeg, som søn og lillebror, kvittere for. Aften efter aften ved middagsbordet er jeg blevet kedet, først halvt og så helt, til døde med snak om vin, op og ned ad stolper. Eftersmag og næseduft, jordsorter og vinbønder, shirazzer og tempranilloer. Nok til at gøre enhver skør. Men måske er det også bedre, hvis man kan lide vin...

De brænder ihvertfald for det. Hvis det er noget du skal tage med herfra, så er det at de brænder for det. Jeg tror såmænd de ville importere vin selvom der ikke var nogen der købte det. Men gudskelov for at der er nogen der køber det. For det er nu også meget dejligt at få noget at spise en gang imellem. 

Turtle Wine er Henning og Phillip. 

Henning er hjertevarm og selskabelig, man kan ikke lade vær’ at blive glad i låget når han er i nærheden. Og Phillip er nok det mest hjælpsomme og betænksomme menneske i hele den vide verden. Jeg ved selvfølgelig godt at det ikke er sådan I vælger, hvem I køber vin af, ud fra hvor søde og behagelige mennesker de er. Men der er nok ikke nogen bedre måde at beskrive Turtle Wine end netop det. Det er ikke en stor og dyr virksomhed. Det er bare min far og min storebror, der brænder for det de laver."


Søn og lillebror - Anton Holm